Biografie

carina-pfOp 5 jarige leeftijd zong Carina al met verschillende liedjes mee. Haar oma hoorde dat, en ging trots met Carina aan haar hand door de hele straat.  Overal ging Carina voor de mensen, in ruil voor een snoepje laten horen wat zij kon.  Carina ontdekte al vroeg dat zij al die aandacht prachtig vond, en wist dan ook dat zij niets liever wilde dan zangeres worden.

Talentenjachten

Op 8 jarige leeftijd trad Carina voor het eerst op in een café van Johnny Meijer en zijn orkest. Carina deed ook veel mee met talentenjachten en won regelmatig de eerste prijs.  Zo kwam zij op een dag in contact met de producers van o.a. BZN en Saskia & Serge.

Er werd haar gevraagd een aantal liedjes in te zingen bij een bekende studio, de producers waren zo onder de indruk dat zij Carina gelijk een platencontract aanboden. Zo heeft Carina van haar 12 jarige tot haar 17 jarige leeftijd verschillende singles uitgebracht. O.a.: I Love Disco ( 12 jaar ), O lieve Pappa ( 13 jaar ), Mama hij wil zo graag een zoen ( 15 jaar ), The Hour Comes Nigh ( 17 jaar ). Carina trad ondertussen regelmatig op in het land, zowel met Tape als met een Live band. En overal enorm succesvol.

Carina genoot die tijd veel airplay op de bekende zenders en had veel publiciteit.

Meidengroep LUV

Rond haar 21e kreeg ze te horen dat Marga Scheide een nieuwe zangeres zocht voor de alom bekende meidengroep LUV. Marga Scheide nodigde Carina uit om auditie te doen in de Wisseloord studio’s in Hilversum, waar zij destijds ook haar single had opgenomen. Uit een paar honderd dames die auditie deden, voor een plekje in meidengroep Luv, werd Carina verkozen als nieuw lid.

Er werd een nieuw album opgenomen. LUV maakten specials in Thailand en Finland. Ze traden op in Zweden, Duitsland, Nederland, Spanje, Portugal kortom gezegd in heel Europa. Ze waren een van de eerste damesformaties in Dubai.

Na 2 mooie jaren in LUV, besloten Diana van Berlo (collega zangeres LUV) en Carina samen verder te gaan als duo.

Lady’s DC

Carina & Diana kregen een nieuw platen contract en traden op onder de naam Lady’s DC. Toen Carina haar dochter kreeg richtte zij zich op de opvoeding van haar dochter, en koos voor haar privé leven. Dit betekende het einde voor Lady’s DC, en Carina stopte met de optredens in het land. Na een aantal jaren te hebben genoten van de opvoeding van haar dochter, besluit Carina toch verder te gaan werken aan haar zangcarrière. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, waardoor Carina besluit de microfoon weer ter hand te nemen.

Zij wordt door diverse coverbands gevraagd, maar kiest toch voor een solo carrière.

Bloed Zweet en Tranen

Carina auditeert voor het nieuwe SBS programma Bloed Zweet en Tranen, en uit meer dan 4000 kandidaten wordt Carina geselecteerd en doet mee met het programma. Carina schopt het tot de eliminatie rondes en is een aantal weken te zien op de televisie.  Carina is door dit programma een mooie ervaring rijker, en heeft zichzelf weer op de kaart weten te zetten.

Het repertoire van Carina is erg divers. Zo zal ze bij een optreden met haar temperament en flair uptempo Spaanstalige nummers, Engelstalige en Nederlandse liedjes laten horen. Maar ook een mooie ballad zal zeker niet ontbreken.

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan een nieuwe single, en zal men de aankomende maanden nog veel horen en zien van Carina.